Amper overtredingen van coronamaatregelen langs parcours Ronde van Vlaanderen, ook Herman De Croo draagt mondmasker
Foto: rr

Herman De Croo kwam in oktober in een storm van kritiek terecht, omdat hij geen mondmasker droeg toen de Ronde van Vlaanderen voor zijn woning in Brakel passeerde. Zes maanden later heeft de oud-politicus duidelijk bijgeleerd. De Croo stond met mondmasker langs het parcours om het peloton te groeten. In het algemeen waren er amper overtredingen op de maatregelen langs het parcours .

Er is een supporter beboet omdat hij geen mondmasker droeg, meldt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter. Dat was verplicht langs het parcours. De politie heeft ook één privéfeestje stilgelegd. Verschillende Oost-Vlaamse politiezones stonden zondag in voor het naleven van de coronamaatregelen door de toeschouwers van de Ronde van Vlaanderen. Er werden vandaag 650 politiemensen ingezet, van Antwerpen tot in Oudenaarde.

Op beelden was te zien dat politicus Herman De Croo zich deze keer wel aan de regels hield. Hij bekeek het peloton mét mondmasker op.

Vorig jaar deed hij dat niet, en dat leverde hem toen als enige een boete op. ‘Ik heb een fout gemaakt en had inderdaad een mondmasker moeten dragen’, liet Herman De Croo destijds weten. Hij verklaarde dat hij gehaast was om de renners te zien en vergeten was zijn mondmasker uit zijn zak te halen. Hij erkende zijn fout en toonde zich bereid om een boete te betalen. Alexander De Croo stelde dat hij zijn vader zelf op de overtreding had gewezen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in