Voor het eerst in meer dan drie weken minder besmettingen dan dag ervoor
Foto: Boumediene Belbachir

Vandaag meldt Sciensano gemiddeld minder nieuwe besmettingen dan gisteren. Dat wijst erop dat we de piek in het aantal besmettingen bereikt hebben.

Tussen 23 en 29 maart werden dagelijks gemiddeld 4.814 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land. Dat zijn er nog 11 procent meer dan in de week daarvoor. Maar het zijn er minder dan de 4.827 besmettingen die gisteren gemeld werden, voor de periode 22 tot 28 maart. Het is voor het eerst in ruim drie weken dat een lager cijfer gemeld wordt, dan de dag ervoor.

Als die dalende trend zich doorzet, bereikten we vorige zondag de piek van besmettingen in de derde golf. Afgelopen maandag testten 2,4 procent minder mensen positief dan een week daarvoor. Er werden op maandag 1,5 procent minder testen afgenomen dan de maandag daarvoor.

Ook het cijfer voor dinsdag, dat evenwel nog niet volledig is, toont dat het aantal nieuw vastgestelde besmettingen daalt.

Dagelijks werden er gemiddeld 68.200 testen afgenomen, de positiviteitsratio stijgt licht naar 7,8 procent. Het reproductiegetal bedraagt momenteel nog 1,11.

In diezelfde periode vielen er dagelijks gemiddeld 26,7 overlijdens te betreuren, dat is een daling met 2,1 procent vergeleken met een week eerder. Het aantal mensen dat in ons land stierf aan de gevolgen van covid-19 bedraagt momenteel 23.045.

Tussen 26 maart en 1 april moesten er dagelijks gemiddeld 261,6 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Op weekbasis is dat een stijging met 15 procent. In totaal liggen er nu 2.958 patiënten in het ziekenhuis, van wie er 790 op intensieve zorg liggen.

Corona in uw provincie

Positieve testen per provincie

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig