Ex-voetbaltrainer krijgt zes jaar cel voor zedenfeiten met 17 jeugdspelers
Foto: Jan Van der Perre

De correctionele rechtbank heeft woensdag ex-voetbaltrainer Jolan F. (25) veroordeeld tot zes jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De man uit Berchem had minderjarige voetballers benaderd en hen een contract bij topclubs beloofd in ruil voor seksuele gunsten.

F. werd vrijgesproken van één feit en schuldig bevonden aan alle andere tenlasteleggingen. ‘De feiten zijn totaal verwerpelijk. Met nonsens over zijn positie in de voetbalwereld haalde hij jongemannen over’, aldus de rechtbank. ‘Hij misbruikte zijn slachtoffers om zijn seksuele lusten te bevredigen.’ Jolan F. werd ook uit zijn rechten ontzet voor een periode van 10 jaar.

• ‘Mijn broer kreeg een contract bij Waasland-Beveren als hij eerst een “paar dingen” deed’

De feiten kwamen aan het licht toen de familie van één voetballer in juni 2020 een klacht indiende, nadat ze Whatsapp-berichten hadden gelezen die Jolan F. naar de jongen had gestuurd. Naar aanleiding van die aangifte werd een onderzoek gestart naar zedenfeiten. Aanvankelijk was er sprake van vijf slachtoffers tussen 13 en 18 jaar.

Uit het onderzoek bleek dat de Antwerpenaar, die zich later ook de titel van sportief directeur aanmat, in totaal zeventien jongens zou hebben benaderd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig