Politie komt naar ‘La Boum’
Foto: rr

Het parket van Brussel verklaart dat de politiediensten morgen en overmorgen post zullen vatten in het Ter Kamerenbos om ‘de situatie te controleren en eventuele inbreuken vast te stellen’, naar aanleiding van berichten op sociale media over ‘fopbijeenkomst’ La Boum.

Een aankondiging op Facebook maakt gewag van La Boum, een gratis festival met indrukwekkende line-up in het Ter Kamerenbos op 1 april. Uit dezelfde pagina is op te maken dat het gaat om een 1 aprilgrap, maar vele duizenden mensen duidden zichzelf aan als aanwezig op het evenement op de website. De stad Brussel vreest een massale opkomst, zowel morgen als overmorgen.

‘Gezien de risico’s die zulke grote bijeenkomsten meebrengen, binnen het kader van de huidige covid-maatregelen, zullen de politiediensten ter plaatse aanwezig zijn om de situatie te controleren en eventuele inbreuken vast te stellen’, laat het parket van Brussel weten in een persbericht.

‘Het parket van Brussel wenst iedereen eraan te herinneren dat elke persoon die tijdens deze bijeenkomsten aanwezig is en de covid-maatregelen niet naleeft, vervolgd kan worden overeenkomstig de van kracht zijnde richtlijnen’, voegt het parket toe.

Ten slotte verklaart het parket dat er een onderzoek loopt om de organisatoren van de ‘bijeenkomst’ te identificeren.