Hond van Joe Biden bijt opnieuw iemand in Witte Huis
Foto: REUTERS

De hond van Joe Biden, Major, heeft opnieuw iemand gebeten. Nochtans was de hond nog maar net terug van een training in Delaware, waar hij naartoe moest na een eerder bijtincident.

Michael LaRosa, woordvoerder van Jill Biden, zei over het incident van maandag dat Major ‘zich nog steeds aan het aanpassen is aan zijn nieuwe omgeving en dat hij iemand heeft gebeten toen hij aan het wandelen was’.

Volgens de woordvoerder werd de gebeten persoon ‘uit voorzorg’ onderzocht door de arts van het Witte Huis. Volgens CNN werd een medewerker van de National Park Service gebeten op de South Lawn van het Witte Huis. De National Park Service wilde niet reageren op het incident.

Major is de jongste van de twee Duitse herders van de Bidens. ‘Hij is een lieve hond’, zei Joe Biden eerder nog. Beide honden werden na een eerste bijtincident op 8 maart terug naar Delaware gestuurd, naar het huis van de Bidens.

Volgens de president moet Major wennen aan de vele nieuwe mensen in het Witte Huis. ‘Je slaat de hoek om en daar zijn plots twee mensen die je niet kent’, zei hij in Good Morning America op ABC. Volgens hem schiet zijn hond steeds in een beschermingsreflex.

Eerder deze maand moest de woordvoerder van het Witte Huis al eens uitleg geven bij een eerste bijtincident met de honden van president Biden.