We staan voor een belangrijke week in de vaccinatiecampagne, want deze week zouden in Vlaanderen meer dan 350.000 mensen moeten worden gevaccineerd, een record. Hoe staat het in uw gemeente? Bekijk het op onze kaart.

In ons land hebben ruim 1,86 miljoen Belgen al een eerste vaccin toegediend gekregen, ofwel 16,1 procent van alle landgenoten. Ruim 620.000 mensen zijn al volledig gevaccineerd, ofwel 5,4 procent van de totale bevolking.

Deze week wordt een recordaantal prikken toegediend in Vlaanderen: 358.140, zo blijkt uit de planning van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Die zijn zo goed als allemaal voor de vaccinatiecentra, waar de vaccinatie van de brede bevolking boven de 65 jaar volop aan de gang is. Die groep krijgt een prikje van Pfizer/BioNTech of van AstraZeneca: van beide producenten staan ongeveer even veel vaccinaties ingepland. Met Moderna wordt deze week niet gevaccineerd.

Maandag verwacht Zorg en Gezondheid de eerste levering van het Janssen-vaccin, goed voor 20.800 doses. Omdat er van dat vaccin maar één dosis nodig is, zullen ze in eerste instantie dienen voor vaccinaties van mensen die zeer moeilijk in een centrum geraken.