Man opgepakt die met meerdere vuurwapens Amerikaanse supermarkt binnenstapt
Foto: Google Maps

In de Amerikaanse stad Atlanta, in de staat Georgia, is een 22-jarige man opgepakt die met vuurwapens een supermarkt was binnengestapt. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

Volgens een ooggetuige stapte Rico Marley (22) de Publix-winkel binnen en droeg hij daarbij openlijk een groot vuurwapen. De man ging er het toilet binnen. De ooggetuige verwittigde het winkelmanagement en de politie, aldus CNN.

De agenten pakten de man onmiddellijk op toen die het toilet verliet. Ze vonden vijf vuurwapens – twee lange geweren en drie pistolen – en lichaamsbescherming, aldus de politie van Atlanta. Volgens WSB-TV, dat een foto van de inbeslaggenomen wapens te pakken kreeg, ging het zelfs om zes vuurwapens. De jongeman is aangeklaagd voor roekeloos gedrag en in een cel geplaatst.

De man had een wapenvergunning. In Georgia mogen burgers wapens dragen, maar de winkelketen Publix vraagt net als meerdere andere winkels sinds 2019 haar klanten dat niet openlijk te doen.

Kort na de arrestatie van de 22-jarige, werd de politie ook opgeroepen voor een verdacht pakket op dezelfde locatie. Omwonenden werden geëvacueerd terwijl de zaak urenlang onderzocht werd. Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan.

Het incident gebeurde slechts twee dagen na een dodelijke schietpartij in een supermarkt in Boulder, waarbij tien mensen werden gedood. Ook in de omgeving van Atlanta zijn vorige week acht mensen doodgeschoten bij een reeks schietpartijen in drie massagesalons.