Sam Bennett sprint naar zege in Brugge-De Panne
Foto: Belga

Sam Bennett heeft de Oxyclean Classic Brugge-De Panne gewonnen. In een massaspurt was hij sneller dan Jasper Philipsen en Pascal Ackermann. De vijfde zege van het seizoen voor de Ier en nummer elf voor Deceuninck-Quick-Step.

Zes renners kozen voor de vroege vlucht van de dag. Daarbij twee Belgen: Ruben Apers (Sport Vlaanderen-Baloise) en de verrassende spurter Gerben Thijssen (Lotto Soudal). Ook de Alexis Gougeard (AG2R-Citroën), de Hongaar Barnabas Peak (Team BikeExchange), de Noor Erik Nordsaeter Resell (Uno-X) end e Nederlander Wout van Elzakker (Vini-Zabu) sprongen mee. Ze kregen maximaal vier minuten, maar door toedoen van Tim Declercq werd die snel gehalveerd. Waarna de superknecht van Deceuninck-Quick-Step uit de wedstrijd stapte. Na de tweede doortocht door De Moeren, op 76 km van de aankomst, was de hergroepering al een feit.

Het sein voor Sebastian Mora (Movistar) om er solo vandoor te gaan maar de Spanjaard hield het niet lang uit. Bij het ingaan van de slotronde gaf hij zelfs op.

Lotto Soudal en Team Qhubeka-ASSOS probeerden oorlog te maken inde laatste passage door De Moeren, maar dat bracht geen waaiervorming teweeg. Twee renners konden wel een kloofje slaan: de Spanjaard Luis Mas Bonet en de Italiaan Davide Martinelli (Astana). Maar de sprintersploegen zorgden op 21 km van de aankomst voor een hergroepering. Brent Van Moer (Lotto Soudal) probeerde het nog, maar een massasprint was onvermijdelijk. Daarin was Sam Bennett de snelste.