Uitbaters berucht Antwerps café ’t Keteltje veroordeeld voor mensenhandel
’t Keteltje in de Oudemansstraat in Antwerpen. Foto: Kioni Papadopoulos

De uitbater van het beruchte Antwerpse café ‘t Keteltje is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf met uitstel wegens mensenhandel en het houden van een huis van ontucht.

De 75-jarige Simon T. kreeg vier jaar cel met uitstel en moet ook een boete van 32.000 euro betalen. Die boete is deels met uitstel.

Volgens de rechtbank haalde T. uit ’t Keteltje voor 175.000 euro aan criminele inkomsten. Dat bedrag moet hij terugbetalen. De cafébaas werd ook een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. Zo lang mag hij geen cafés, hotels, of andere vormen van verhuur uitbaten.

Zoon

Nicky T., de zoon en mede-uitbater van het café in het Antwerpse Schipperskwartier werd veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel en een boete van 8.000 euro. Ook hij kreeg een beroepsverbod.

Twee andere beklaagden die voor de uitbaters van ‘t Keteltje werkten, worden veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf met uitstel. Een vierde beklaagde wordt veroordeeld tot een jaar met uitstel. Beklaagde Bart A. wordt vrijgesproken.

‘De feiten zijn zeer ernstig. De beklaagden hadden enkel oog voor hun eigen verdiensten en waren onverschillig voor de precaire situatie waarin de slachtoffers zich dienden te prostitueren’, motiveerde de rechter het vonnis.

Zaakvoerders Simon en Nicky T. hadden tijdens de behandeling van de zaak aangehaald dat ze fouten hadden gemaakt omdat de problemen hen boven het hoofd waren gegroeid. ‘We hebben nooit de intentie gehad om de meisjes uit te buiten’, zei Nicky in februari.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig