Ajax-Roma in kwartfinales Europa League, Manchester United loot Granada
Foto: ISOPIX

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de kwartfinales van de Europa League. Ajax neemt het daarin op tegen AS Roma. Op weg naar een eventuele finale wacht voor de Nederlanders daarna mogelijk ook nog Manchester United.

Manchester United, dat Ajax in de finale van 2017 met 2-0 versloeg, ontmoet in de kwartfinales de Europese debutant Granada. Arsenal, runner-up in 2000 en 2019, geeft Slavia Praag partij. Dinamo Zagreb staat tegenover Villarreal.

In de halve finales komt de winnaar van het duel tussen Granada en Manchester United tegenover Ajax of Roma te staan. Dinamo Zagreb of Villarreal moet voor een plaats in de finale voorbij Arsenal of Slavia Praag.

De heenwedstrijden van de kwartfinales worden donderdag 8 april gespeeld, de terugwedstrijden een week later. De halve finales worden op 29 april en 6 mei afgewerkt. De finale vindt woensdag 26 mei in het Poolse Gdansk plaats.

De loting:

Granada (Spa) - Manchester United (Eng)

Arsenal (Eng) - Slavia Praag (Tsj)

Ajax (Ned) - AS Roma (Ita)

Dinamo Zagreb (Kro) - Villarreal (Spa)

Halve finales (heen 29 april , terug 6 mei):

Granada (Spa) of Manchester United (Eng) - Ajax (Ned) of AS Roma (Ita)

Dinamo Zagreb (Kro) of Villarreal (Spa) - Arsenal (Eng) of Slavia Praag (Tsj)

De winnaar van de tweede halve finale (Zagreb, Villarreal, Arsenal, of Slavia) is woensdag 26 mei de ‘thuisclub’ voor de finale in het Poolse Gdansk.