Major, de hond van president Biden, mag na training terug naar Witte Huis
Foto: Reuters

Major, de hond van de Amerikaanse president Joe Biden die begin maart na een incident naar familie in Delaware werd gestuurd, zal terugkeren naar het Witte Huis. ‘De hond is in training. Ik heb hem niet verbannen’, lichtte de president woensdag toe in een interview met televisiezender ABC.

Major en zijn kompaan Champ werden begin maart overgebracht naar Bidens thuisstad Wilmington in de staat Delaware. Aanleiding zou een incident in het Witte Huis zijn waarbij iemand van de geheime dienst lichte verwondingen had opgelopen. Sommige media berichtten dat de hond had gebeten.

‘Major heeft niemand gebeten en is niet door de huid gegaan’, zo verdedigde Biden woensdag zijn huisdier. ‘Je draait een hoek om en daar zijn twee mensen die je totaal niet kent en ze bewegen, en dan beweegt hij om te beschermen’, legde hij uit. Biden ontkende ook dat de hond omwille van het incident was verbannen. Ze werden naar huis gebracht omdat hij en zijn echtgenote Jill een aantal dagen op reis moesten, aldus de president.

Major ‘is momenteel in training’ in Delaware en zal terugkeren naar Washington, zo verzekerde Biden. Major is een driejarige hond uit een asiel die eind 2018 werd geadopteerd door de familie Biden. Tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar deed de Duitse herder een eerste keer van zich spreken toen Biden zijn enkel had verzwikt tijdens het spelen met de hond.