Lara Chedraoui speelt hoofdrol in reeks over aanslagen in Brussel
Lara Chedraoui. Foto: Thomas Vanhaute

Lara Chedraoui, frontvrouw van Intergalactic Lovers, zal de hoofdrol vertolken in Lost luggage, een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén geïnspireerd op de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016 in ons land.

Chedraoui zal het personage Samira Laroussa vertolken, een politievrouw met Marokkaanse roots die enkele dagen na de aanslagen de opdracht krijgt om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal van Zaventem terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden.

Lost luggage werd bedacht door Tiny Bertels, die ook het scenario schreef samen met Charles De Weerdt en Mathias Claeys. Behalve Lara Chedraoui bestaat de cast uit onder anderen Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke.

‘22 maart is onze 9/11. Een dramatische gebeurtenis die ons allemaal geraakt heeft, met verhalen die het verdienen om herinnerd en verteld te worden’, zegt Eén-netmanager Olivier Goris. De opnames gaan volgende week van start, de reeks wordt in 2022 uitgezonden op Eén.