5 sportevenementen die je dit jaar niet mag missen
Foto: Shutterstock.com

Sportliefhebbers mogen zich opmaken voor enkele zeer interessante maanden. Nadat corona de kalender in 2020 helemaal overhoopgooide, is er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Met onder meer het EK voetbal en de Olympische Spelen staat er heel wat leuks op het programma. Deze vijf sportieve hoogtepunten van 2021 mag je zeker niet missen.

Ronde van Vlaanderen: 4 april 2021

In april vorig jaar stak corona stokken in de wielen van de Ronde van Vlaanderen. De organisatoren bedachten wel een alternatief, met de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen ooit, die de renners thuis op de rollen reden en gewonnen werd door Greg Van Avermaet. Gelukkig kon in oktober toch nog een échte Ronde plaatsvinden, waarin Mathieu van der Poel Wout van Aert klopte. In 2021 gaat de Ronde wel gewoon door op zijn vertrouwde datum begin april, al wordt het natuurlijk geen publieksevenement zoals anders. We Ride Flanders, de Ronde voor wielertoeristen, is verhuisd naar 18 september 2021.

EK voetbal: 11 juni-11 juli 2021

Het EK voetbal deze zomer wordt om meerdere redenen bijzonder. Uiteraard omdat het wegens corona een jaar later plaatsvindt dan voorzien: de Europese voetbalbond koos in maart vorig jaar om Euro 2020 te verplaatsen naar 2021. Maar ook de organisatie is uniek. Er is niet één gastland, want er wordt gespeeld in twaalf landen doorheen Europa. Niet in België overigens, bij gebrek aan een geschikt stadion. Momenteel is het nog niet duidelijk of er publiek toegelaten wordt en mogelijk past de UEFA de speelformule in de twaalf verschillende landen alsnog aan. Voor de Rode Duivels wordt dit EK een unieke kans om met deze gouden generatie een grote prijs te pakken, maar er zijn kapers op de kust (Frankrijk, Engeland en Italië, om er maar enkele te noemen).

Wimbledon: 28 juni-11 juli 2021

Tennisliefhebbers kijken ongetwijfeld uit naar de nieuwe editie van Wimbledon. Het meest prestigieuze Grand Slam-toernooi werd vorig jaar helaas afgelast. “See you in 2021”, schreef Kim Clijsters toen op Twitter, naast een gebroken hartje. Laten we hopen dat dit jaar alles volgens plan verloopt … De Serviër Novak Djokovic en de Roemeense Simona Halep verdedigen in Londen hun titel in het enkelspel.

Ronde van Frankrijk: 26 juni-18 juli 2021

Het belangrijkste wielerevenement van het jaar is natuurlijk de Ronde van Frankrijk. Als alles goed verloopt, start de 108ste Tour op 26 juni Brest, om te eindigen op zondag 18 juli op de bekende Champs-Élysées in Parijs. Opvallend is dat er twee individuele tijdritten gepland zijn en alle ritten alleen in Frankrijk verreden worden.

Olympische Spelen: 23 juli-11 augustus 2021

Met een jaartje vertraging kan Tokio deze zomer dan toch de Olympische Spelen houden. Hoeveel toeschouwers de wedstrijden live mogen bijwonen, is momenteel nog niet duidelijk. Voor de Belgische supporters wordt het onder meer uitkijken naar de prestaties van meerkampster Nafi Thiam (olympisch kampioene in 2016) en de basketdames van de Belgian Cats.

Zin om een gokje te wagen op de talrijke sportevenementen? Volg dan het voorbeeld van Jean-Claude Van Damme. Speel mee met de voetbalweddenschappen en de vele andere sportweddenschappen op www.bet777.be of neem een kijkje in het online casino. Veel succes! En zoals Jean-Claude Van Damme zou zeggen: stijl is je limieten kennen.