Binnenkijken in het kleurrijke interieur van illustrator Eva Mouton
Foto: Eva Mouton

Van zacht pastel tot lekker fel: de rijwoning van kunstenaarsduo Eva en Bert is een ware kleurenexplosie. “Een interieur moet leven en mag niet blijven stilstaan. Ik wil niet in een interieur wonen dat saai, keurig en beige is. Het mag best wat avontuurlijker.”

Eva Mouton en haar vriend Bert De Geyter wonen in een gezellig huisje in Gent. Daar werken ze ook. “Dit rijhuis vlak bij de Gentse Bourgoyen hebben we helemaal verbouwd om meer licht naar binnen te halen. Na twee jaar waren we de witte Gyproc-muren beu en begonnen we te dromen van spannende en speelse kleuren.”

Binnenkijken in het kleurrijke interieur van illustrator Eva Mouton
Foto: Eva Mouton

Levis stuurde een kleurexpert naar Gent, die samen met Eva en Bert op zoek ging naar de perfecte tinten voor hun woning. “Zij was voor ons het perfecte klankbord om onze ideeën af te toetsen en uit te testen. Toen ze dit huis binnenstapte, was ze meteen enthousiast: door de grote ruimtes en natuurlijke lichtinval kun je hier volop spelen met kleur. Ook donkere en complexe tinten komen hier geweldig mooi uit.”

Het zonnetje in huis

In de inkomhal is het superleuk thuiskomen. Het is een perfecte kubus in een kleur die het duo als ‘voetbalveldgroen’ omschrijft. De centrale muur in citruskleur (ATL Soleil A5) loopt langs de trap helemaal tot in de nok van het huis. Dit grote, felle kleurvlak brengt eenheid in het interieur en zorgt voor een warme sfeer. Zelfs op een grijze dag heb je toch het gevoel dat de zon altijd schijnt. Ook in het toilet knalt dit vrolijke geel van de muren.

Binnenkijken in het kleurrijke interieur van illustrator Eva Mouton
Foto: Eva Mouton

Creatieve flow

In de living hangt een groot werk van kunstschilder Pieter Jennes. Een speels en verhalend schilderij vol primitieve energie. “De kleurenconsulente had een stalenboek bij met alle kleuren van Levis Atelier. Na veel wikken en wegen kozen we voor een speciaal, soft blauw met een tikkeltje rood. Een tint die zo uit het kleurenpalet van Pieter Jennes komt en voor een enorme transformatie van de ruimte zorgt.”

Ook Eva‘s tekenkamer kreeg een lik van dit artistieke blauw (ATL Ombre D8). Hier moeten de muren vooral rust en een creatieve flow creëren, zodat Eva zich voluit kan focussen op haar illustraties en cartoons.

Binnenkijken in het kleurrijke interieur van illustrator Eva Mouton
Foto: Eva Mouton

Mediterraanse sfeer

In de slaapkamer hangt een zuiderse en intieme sfeer dankzij de lichte terracottakleur (ATL Ombre E3). Hier worden Eva en Bert elke dag zachtjes wakker terwijl de zon een mooie ochtendgloed op de muren tovert. Leuk detail: de wandlampjes boven het bed zijn in dezelfde tint geverfd.

De badkamer is een oase geworden van donker, tropisch groen (ATL Ombre A6) dat vanop de muren tot het plafond helemaal doorloopt. De roze retrotegels maken het wellnessgevoel compleet.

Wow-gevoel

De Levis Atelier-winkels beschikken over eigen schilders of brengen je in contact met een schildersbedrijf in jouw buurt. Bij Eva en Bert voerde een professioneel team van Levis Atelier alle schilderwerken uit. “Een bewuste keuze, want de muren moesten nog opgevuld en geschuurd worden en we wilden alles tot in de puntjes perfect hebben. Op zeven dagen tijd hebben de schilders ons huis een totale make-over gegeven. We hadden meteen een wow-gevoel. Vanaf nu is dit huis écht helemaal af en helemaal van ons.”

Vind hier een Levis Atelier in jouw buurt en maak een afspraak voor gratis kleuradvies.

Wil je ook graag meer kleur in huis, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? De kleurexperts van Levis Atelier helpen jou om je favoriete kleuren te vinden en samen te brengen in een mooi kleurenpalet.

Binnenkijken in het kleurrijke interieur van illustrator Eva Mouton