Een leeg nest? Zo maak je een frisse, nieuwe start
Foto: Levis Atelier

Het is alle dagen open en wordt met veel liefde gerund: Hotel Mama. Maar na drukke jaren in een goedgevuld huis beslist je zoon/dochter op een dag het ouderlijke nest te verlaten. Een grote stap voor hen, maar ook voor jou. Tegelijk levert het jou ineens veel vrije tijd én extra ruimte in huis op.

Elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken: het legenestsyndroom. Hoewel dit de normale gang van het leven is en het gezond is voor kinderen om uiteindelijk op eigen benen te staan, kun je het daar als ouder behoorlijk moeilijk mee hebben. Maar het vertrek van een kind heeft ook allerlei positieve kanten.

1. Opgeruimd staat netjes

Kinderen laten hun sporen achter: rondslingerende sokken, een overvolle wasmand of de hele keuken op z’n kop … Jij verspilt er vanaf nu veel minder tijd aan. En je krijgt meer ‘me-time’ in de plaats. Hét moment om ongestoord in bad te liggen, naar je favoriete tv-programma te kijken (met een zak chips) of eens een hele dag in pyjama door te brengen. Zalig, toch?

2. Qualitytime met je partner

Plots ben je weer alleen met zijn tweeën en breekt er een nieuwe fase in je relatie aan. Het mooie aan een ‘leeg nest’ is dat je samen nieuwe ervaringen en herinneringen met je partner kunt opdoen. Probeer zo veel mogelijk samen te doen. Ga eens samen winkelen of boek spontaan een weekendje weg. Want zo’n weekendje weg geeft ook je liefdesleven een boost!

3. Slapen zonder zorgen

Grote kinderen, grote zorgen. De fase van uitgaan kenmerkt zich voor ouders vooral door bezorgdheid, onzekerheid en de angst om los te laten. Waar hangen ze uit? Zijn ze voorzichtig? Als je kinderen uitgaan, slaap je maar met een half oog, tot ze thuiskomen (soms wel in de vroege uurtjes). Je hebt minder slapeloze nachten én dus minder stress als de kinderen het huis uit zijn.

Een leeg nest? Zo maak je een frisse, nieuwe start
Foto: Levis Atelier

4. Appeltje voor de dorst

Eindelijk is het zover: jouw woonlening is afbetaald. En dat alles samen levert je per maand al snel 1.000 euro of meer financiële ruimte op. Vaak zijn de kinderen dan ook net het nest uit. De kans is reëel dat je huis intussen aan een verse lik verf, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer toe is. Of je kunt er gewoon mee van het leven genieten, bijvoorbeeld.

5. Meer vrije tijd

Op woensdagmiddag naar de dansles, vrijdagavond tekenles, zaterdag langs de manege en zondag supporteren naast het voetbalveld. Taxi spelen is één van de meest tijdrovende bezigheden voor ouders. Heb je altijd al gedroomd om Italiaans of Spaans te leren? Of vrijwilligerswerk te doen? Dat kan nu! Met de kinderen hoef je immers geen rekening meer te houden.

Een leeg nest? Zo maak je een frisse, nieuwe start
Foto: Levis Atelier

6. Meer ruimte in huis

Wanneer is het ideale moment voor een make-over van je interieur? Juist, nu. Je kunt de vrijgekomen kamers herinrichten als een creatieve hobbykamer of als die gigantische dressing waar je altijd al van gedroomd hebt. Een frisse wind in huis hoeft zeker niet duur of moeilijk te zijn. Ook een nieuw laagje verf kan je interieur een instant boost geven. Met het juiste materiaal en een goede voorbereiding kun je zelf aan de slag. Nu de kinderen het huis uit zijn, heb je sowieso wat meer tijd. En schilderen is bovendien nog plezant ook.

Een leeg nest? Zo maak je een frisse, nieuwe start
Foto: Levis Atelier

Laat je interieurdroom werkelijkheid worden

Een thuis die echt bij je past? Met Levis Atelier maak je al je interieurdromen waar!

Dit totaalconcept begeleidt je van A tot Z. Van de mooiste verfkleuren en het juiste materiaal, over ideeën en inspiratie, tot advies van experts en info over technische details. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en krijg je precies wat je wilt.

Vind hier een Levis Atelier in jouw buurt en maak een afspraak voor gratis kleuradvies.

Maak een afspraak bij een Levis Atelier bij jou in de buurt en laat je inspireren en informeren. Stap buiten met alle benodigdheden voor je project. Ontdek hier in welke winkels je een Levis Atelier vindt en maak een afspraak voor gratis advies.

Een leeg nest? Zo maak je een frisse, nieuwe start