Politieman opgepakt na verdwijning 33-jarige vrouw in Londen
Sarah Everard. Foto: rr

In de zaak rond de verdwenen Britse vrouw Sarah Everard is een Britse politieman gearresteerd. Intussen zijn menselijke resten gevonden in de zoektocht naar Everard.

Sarah Everard (33) werd op 3 maart voor het laatst gezien om 22.30 uur, toen ze alleen naar huis wandelde na een bezoek aan een vriendin in Clapham, in het zuiden van Londen.

Na de onrustwekkende verdwijning heeft de politie een grote zoekactie opgezet rond de route naar haar woning. Ook camerabeelden worden onderzocht. Woensdagavond zijn menselijke resten gevonden in de zoektocht.

Politieman opgepakt na verdwijning 33-jarige vrouw in Londen
Foto: ap

In het onderzoek is dinsdag een politieagent opgepakt. Hij had geen dienst op de avond van de verdwijning. Op hetzelfde adres in Kent is ook een vrouw opgepakt op verdenking van medeplichtigheid. Het huis is doorzocht. Ook een bos en een verlaten paintballcentrum zijn uitgekamd.

‘De arrestatie is een belangrijke ontwikkeling’, zegt commissaris Nick Ephgrave. ‘Het feit dat de gearresteerde man voor de politie werkt, is zowel choquerend als verontrustend.’ De politieagent is hoofdverdachte.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig