Miljonairsbroers uit <I>The sky is the limit</I> opgepakt in fraudeonderzoek
De broers Salar (links) en Sasan Azimi Foto: Charotte Speck/HBVL

De Nederlandse politie heeft dinsdagochtend een huiszoeking gehouden in het hotel van de broers Salar (37) en Sasan (34) Azimi, de twee excentrieke broers die bekend werden door het tv-programma The sky is the limit. Volgens de politie gaat het om een fraudeonderzoek. Beide broers zijn gearresteerd.

Volgens het NRC worden de broers verdacht van witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte.

De Nederlandse politie doorzocht dinsdagochtend enkele burelen van het hotel De Elderschans in het kleine Nederlandse dorpje Aardenburg, net over de Belgisch-Nederlandse grens, dat eigendom is van de twee Iraanse broers. Op hetzelfde moment werd in diezelfde straat ook het grote huis doorzocht waar de twee broers wonen, en wat in Aardenburg ‘het kasteel’ wordt genoemd.

Dat kasteel werd enkele jaren geleden uitgebreid gefilmd voor het tv-programma The sky is the limit. De beide broers vielen op door hun excentrieke gedrag. Zo reden ze onder meer rond in een goudkleurige Lamborghini.

Miljonairsbroers uit <I>The sky is the limit</I> opgepakt in fraudeonderzoek
Sasan Azimi, met de gouden Lamborghini Foto: Marc Herremans

De twee broers zouden een imperium hebben van hotels, restaurants en vastgoed in België en Nederland. Salar Azimi was de voorzitter van de Limburgse voetbalploeg Patro Eisden, tot die in december werd overgenomen door een Engelse ontwikkelaar.

Azimi liet zich opmerken toen hij zichzelf als voorzitter op het wedstrijdblad zette, en uiteindelijk zelfs scoorde. Ook met die voetbalclub kwam Salar Azimi vorig jaar al in opspraak, omdat hij geld van zijn bedrijf in zijn voetbalclub pompte.

‘Het onderzoek in Aardenburg gaat om fraude’, zegt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. De politie ging in de beide panden op zoek naar computers, harde schijven en datadragers.

Ook in 2017 was er al een huiszoeking in het hotel van de twee broers. Toen kwamen ook de Nederlandse voedsel- en arbeidsinspectie mee, bij een onderzoek naar illegale tewerkstelling.

Twee mannen zijn dinsdagochtend in Aardenburg gearresteerd, bevestigt de Nederlandse politie. Hun identiteit wil de politie niet bevestigen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig