‘Honden van Biden moeten Witte Huis verlaten na bijtincident’
Major in de tuin van het Witte Huis. Foto: EPA-EFE

Champ en Major, de twee Duitse herders van de Amerikaanse president Joe Biden, zouden teruggestuurd zijn naar Delaware nadat Major een medewerker van het Witte Huis gebeten zou hebben. Dat schrijft CNN dinsdag.

Volgens de nieuwszender was het slachtoffer van Major een lid van het beveiligingspersoneel in het Witte Huis. De drie jaar oude Major werd door de Bidens geadopteerd in 2018 en werd zo in januari de eerste asielhond in het Witte Huis. Sindsdien zou de hond volgens CNN meerdere keren erg zenuwachtig hebben gereageerd, waarbij Major gesprongen en geblaft zou hebben naar medewerkers en zelfs op hen afgestormd zou zijn.

In februari noemde first lady Jill Biden het in The Kelly Clarkson show nog ‘een obsessie’ om ervoor te zorgen dat de honden zich thuis zouden voelen in het Witte Huis. Major en de twaalfjarige Champ, de eerste hond van de Bidens, zouden nu dus teruggebracht zijn naar het huis van de Bidens in thuisstaat Delaware. Daar zouden ze eerder ook al verbleven hebben met de first lady als de president op reis was.