Bijna 2.000 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
Foto: Jimmy Kets

Hoewel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stagneert, stijgt het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen wel. Tegelijkertijd daalt aantal besmettingen licht terwijl het sterftecijfer stijgt.

Het aantal patiënten met corona in de Belgische ziekenhuizen gaat nog altijd in stijgende lijn. Uit voorlopige cijfers blijkt dat zij maandag met 1.998 waren, 61 meer dan in het weekend. Op intensieve zorg gaat het om 440 coronapatiënten, een toename met 15.

De voorbije week lag het aantal ziekenhuisopnames op gemiddeld 146,7, een cijfer dat weinig verandert.

Het aantal besmettingen lag op gemiddeld 2.336 per dag. Dat is een lichte daling (-3 procent) van het weekgemiddelde. Nochtans werd er meer getest (+7 procent), terwijl de positiviteitsratio met 6,1 procent onveranderd bleef.

Bij de coronadoden is er wel een toename merkbaar. Het weekgemiddelde ligt nu op 26,3 per dag, een stijging met 11 procent.

Er werden op dit moment al 618.280 mensen in ons land gevaccineerd met de eerste dosis. Dat is 6,7 procent van de bevolking. Ruim de helft van hen of 341.067 kreeg al een tweede prik. 3,7 procent van onze landgenoten werd dus al volledig gevaccineerd.