Drie minderjarigen geven zichzelf aan na moord op homoseksuele man in Bevers park
Mensen brengen onder meer bloemen naar het park waar de vermoorde man werd teruggevonden. Foto: Joris Herregods

In het onderzoek naar de dood van de 42-jarige David Polfliet, van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, werden verschillende verdachten opgepakt op verdenking van moord. Het motief wordt onderzocht en alle pistes liggen momenteel nog open, zegt het parket.

Zondagochtend heeft een 17-jarige verdachte, woonachtig in Antwerpen, zich aangeboden bij de politie. Hij werd verhoord over de feiten, en wordt vandaag op vordering van het parket Antwerpen voorgeleid voor de jeugdrechter in Antwerpen. Afgelopen nacht hebben zich nog een 17-jarige verdachte, woonachtig in Verrebroek, en een 16-jarige verdachte, woonachtig in Kieldrecht, aangeboden op het politiecommissariaat. De 17-jarige Antwerpenaar werd geplaatst in de gesloten instelling van Everberg.

De drie jongeren worden verdacht van de moord op de 42-jarige man die zaterdag gevonden werd in een park in Beveren. De man uit Sint-Niklaas was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. De man zou initieel in het park afgesproken hebben via een datingapp en zou het slachtoffer geworden zijn van gaybashing, maar dit wordt nog niet bevestigd door het parket. Het motief van de daders wordt momenteel nog onderzocht.

In onderstaande video vertelt de werkgever van David dat het nieuws als een schok bij hem binnenkwam.

De onderzoeksrechter kwam zaterdag ter plaatse met het parket, het lab en de wetsdokter. ‘Zondag werd een autopsie op het lichaam van het slachtoffer uitgevoerd’, zegt het parket. ‘Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. Ondertussen kon een aantal verdachten opgepakt worden.’

• Çavaria stelt zich burgerlijke partij voor moord in Beveren

De jongeren worden ondervraagd met bijstand van een advocaat, en de jeugdrechter zal daarna beslissen welke maatregelen ze opgelegd krijgen. Vermoedelijk worden ze geplaatst in een instelling in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

Als uit het onderzoek blijkt dat het inderdaad om moord gaat, eventueel met de verzwarende omstandigheid van een haatmotief wegens seksuele geaardheid, kan de jeugdrechtbank één of meerdere verdachten uit handen geven. Dat is mogelijk als de verdachten tussen de 16 en 18 jaar oud zijn en de jeugdrechter van oordeel is dat gewone jeugdrechtmaatregelen niet volstaan. Het parket herhaalt dat het nog te vroeg is om een bepaalde piste naar voren te schuiven in het onderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in