EK indoor | Geen finale voor Merel Maes in hoogspringen
Merel Maes. Foto: BELGA

Merel Maes heeft zich vrijdag op het EK indooratletiek in het Poolse Torun bij haar debuut niet kunnen plaatsen voor de finale van het hoogspringen.

De amper 16-jarige Maes sprong succesvol over de starthoogtes van 1m76 en 1m82. Nadien had ze drie pogingen nodig bij 1m87. Op 1m91 liep het driemaal mis, waardoor het voor Maes over en uit was. Voor een plaats in de finale was een sprong over 1m94 nodig, of een plaats bij de top acht.

Met een sprong over 1m91, een verbetering van haar eigen beste wereldjaarprestatie U18 en Belgisch record U18 met drie centimeter, kroonde Maes zich een tiental dagen geleden in Louvain-la-Neuve tot Belgisch kampioene en werd ze uiteindelijk gedelibereerd voor het EK.

Maes blikt alvast positief terug op haar meer dan geslaagd debuut. ‘Ik ben wel blij dat ik uiteindelijk over die 1m87 ben geraakt, want ik voelde toen de stress toch wel opkomen, net voor die derde poging’, vertelde Maes na afloop.

‘Toen ging ik er gelukkig wel met nog overschot over. Ik vond het wel leuk om tegen al die toppers in competitie te treden. Ik kan hier met een goed gevoel op terugblikken. Ik hoop nog een keer terug te keren, ze mogen mij nog een keer selecteren.’