Om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen, lanceert Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) een website die zich richt op specifieke doelgroepen. Op de site staan onder meer sensibiliserende filmpjes per levensbeschouwing waarin gewezen wordt op het nut van vaccinatie. Viroloog Steven Van Gucht en vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen hebben meegewerkt aan de filmpjes.

Het is een nagel waar alle experts al maanden op kloppen. Om groepsimmuniteit te bereiken, moet minstens 70 procent van de bevolking zich laten vaccineren. Om mensen te wijzen op het belang van die vaccinatie, is er volgens minister Somers niet enkel een brede algemene campagne nodig, maar ook een gerichte communicatie op maat van elke doelgroep en elk individu.

Daarom lanceert de minister nu een website met informatie voor specifieke doelgroepen. ‘Mensen met een beperking, anderstaligen of slechthorenden kunnen terecht op de nieuwe website waar alle nuttige info voor hen werd gebundeld en vertaald’, legt Somers uit.

Op dezelfde website staan er ook filmpjes die specifiek gericht zijn op de verschillende levensbeschouwingen. Volgens minister Somers zijn die filmpjes bedoeld om gelovigen te informeren over de vaccinatiecampagne en om desinformatie over de vaccins te counteren.

Viroloog Steven Van Gucht, federaal minister van Erediensten Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen hebben meegewerkt aan de campagne.

‘Het coronavirus treft ons allemaal. Ongeacht onze afkomst, ongeacht ons geloof. Maar correcte informatie over de vaccinaties bereikt ons niet allemaal. Doelgerichte informatiecampagnes zoals deze zijn cruciaal om voldoende mensen te overtuigen zich te laten vaccineren’, klinkt het bij minister Van Quickenborne.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in