Meghan Markle beschuldigt de Britse koninklijke familie ervan om onwaarheden over haar en Harry te bestendigen. Dat vertelt ze aan Oprah Winfrey in het interview dat zondagavond wordt uitgezonden. ‘Ik begrijp niet hoe ze konden verwachten dat we na al die tijd zouden blijven zwijgen.’

In een korte trailer van het interview dat zondagavond zal worden uitgezonden, is Meghan Markle hard voor de Britse koninklijke familie, waarnaar ze verwijst als ‘The Firm’, zoals de Windsors de monarchie zelf noemen. De hertogin van Sussex sprak enkele weken geleden met Winfrey over de moeilijke situatie. Nadat de televisiezender CBS al een eerste fragment had gelost – waarin prins Harry vertelt dat hij bang was dat de geschiedenis zich zou herhalen – volgde woensdag een tweede fragment uit het twee uur durende interview.

‘Wat vind je ervan dat het paleis vandaag je waarheid zal horen?’, vraagt Oprah bij het begin van het fragment. ‘Ik begrijp niet hoe ze konden verwachten dat we na al die tijd gewoon zouden blijven zwijgen, terwijl het The Firm is die een actieve rol speelt bij het bestendigen van onwaarheden over ons’, reageert Markle. ‘En als dat het risico meebrengt om dingen te verliezen, dan is dat zo. Er is al veel verloren.’

Pesterijen

Opvallend is de timing van het nieuwe fragment, aangezien Buckingham Palace deze week ook aankondigde een onderzoek te starten naar beschuldigingen dat Markle koninklijke assistenten gepest zou hebben. De hertogin van Sussex wordt ervan beschuldigd twee assistenten te hebben ‘verdreven’ en het vertrouwen van een ander personeelslid te hebben geschonden. Prins Harry en zijn echtgenote werden woensdag in The Times als ‘schandalige pestkoppen’ bestempeld. Markle ontkent de aantijgingen.

Wie het integrale gesprek tussen Harry, Meghan en Oprah wil zien, kan daarvoor maandagavond afstemmen op Eén. De openbare zender zal het nu al spraakmakende interview uitzenden om 21.20 uur, zo werd vandaag bekendgemaakt.