Amazon past app-logo aan na verwarring met Hitler-snor
Foto: AFP

Webwinkel Amazon heeft het logo voor zijn smartphone-app aangepast. Volgens sommige gebruikers leek het symbooltje op de snor van Adolf Hitler.

Pareidolie, zo heet het psychisch verschijnsel waarbij iemand herkenbare dingen meent waar te nemen in willekeurige zaken. Het verschijnsel bezorgde de toplui van Amazon kopzorgen, toen gebruikers Hitler dachten te herkennen in het nieuwe app-icoontje.

Het icoontje met daarop een winkelwagentje maakte in januari plaats voor de gebogen Amazon-pijl met daarboven een stukje blauwe tape. Het effect hoort vriendelijk te zijn: de pijl kan ook gezien worden als een lach. Volgens de designers stelt het dat blije gevoel voor dat je krijgt wanneer er een pakje van Amazon voor je deur ligt. Maar in combinatie met de gekartelde blauwe tape bovenaan zagen sommige gebruikers er een grijnzende Adolf Hitler in.

Intussen heeft Amazon het logo opnieuw aangepast. In die nieuwe versie is de gekartelde blauwe tape vervangen door een recht stuk blauwe tape waarvan een hoekje is omgeplooid.