Vorige week moest de politie nog tussenbeide komen op het Gentse Sint-Pietersplein, nadat zo’n 1.000 jongeren er zich verzameld hadden en het op een feesten hadden gezet. Om die taferelen tegen te gaan, zijn dinsdag krijtcirkels aangebracht op het plein om mensen in groepen van vier veilig samen te laten komen. Op bovenstaande dronebeelden is te zien dat de cirkels meteen gretig gebruikt werden.

Maar niet iedereen hield zich aan de regels, dertien studenten kregen diezelfde dag nog een bekeuring voor een inbreuk op het samenscholingsverbod. Dit nadat ze met te veel in de net aangebrachte krijtcirkels zaten.

‘Enkele studenten zaten in groepjes van vijf tot zes’, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. ‘Ze werden aangesproken om zich aan de regels te houden. Toen bleek dat ze dat niet deden, dan werden ze bekeurd door onze mensen.’

Dertien boetes voor samenscholing en één pv voor het gebruik van een elektronische luidspreker na 20 uur werden uitgeschreven. Verder kreeg één persoon dinsdag een boete voor het niet-correct dragen van een mondmasker. Acht personen werden bekeurd nadat ze de nachtklok negeerden.

Zo ging het er een week geleden nog aan toe:

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig