In bovenstaand filmpje wordt getoond hoe het vaccineren verloopt in het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Borgerhout. Sven De Ridder gidst je door het centrum, van het moment van aankomst tot aan het verlaten van de vaccinatiedorp.

Dat gebeurt bovendien op een ludieke manier en wie goed kijkt, kan ook acteurs Leen Dendievel, Linda De Ridder, Marc Hens, Kamal Kharmach en Luc Verhoeven herkennen. Er komt ook een ondertitelde versie in twaalf talen: Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hebreeuws, Pools, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.

‘Met dit filmpje tonen we de mensen die zich laten vaccineren wat ze mogen verwachten en wat ze kunnen doen om alles vlot te laten verlopen’, zegt Jan Stroobants, hoofd spoed ZNA Middelheim en coördinator van het vaccinatiedorp VacCovid. ‘Het hele bezoek voor de vaccinatie vergt slechts twintig minuten, een kwartier wachten inbegrepen. Als elke Antwerpse gevaccineerde dit filmpje bekijkt, zal het goed vooruit gaan. En heeft Sven De Ridder een van de best bekeken Belgische films van het jaar op zijn palmares.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in