Trends in badkamers 2021
Foto: Facq

Nu we meer tijd thuis doorbrengen, is het aangewezen om de badkamer eens grondig aan te pakken. Dit zijn de nieuwste trends voor 2021.

Zwart is mooi

Black is beautiful, zwart is mooi: dat geldt dit jaar ook voor de badkamer. Dan hebben we het met name over het kraanwerk. Want ja, we zien heel wat trendy badkamerontwerpen waarin het klassieke kraanwerk in chroom plaats ruimt voor elegant matzwart. Nog origineler is een zwarte wasbak met een witte kraan. En wat dacht je van een glazen douchewand met een zwarte afwerking? Zwart laat zich trouwens ook heel smaakvol combineren met hout en natuursteen.

Trends in badkamers 2021
Foto: Facq

Ergonomie & flexibiliteit

Badkamers worden steeds gebruiksvriendelijker en ergonomischer met tal van slimme snufjes die het leven aangenamer maken. Meer comfort, meer veiligheid en meer besparing, dat is in een notendop waar de HANSA SMART-kranen voor staan. Je bedient ze zonder aanraken (touchless) en stelt je voorkeuren in via Bluetooth. Handenvrije kranen zijn veel meer dan een gimmick. Wist je dat je door het overschakelen van een handbediende naar een handenvrije kraan maar liefst 92 procent van de bacteriën kunt tegenhouden?

Klinkt dit bekend? Af en toe bekruipt je de onweerstaanbare drang om de badkamerinrichting te veranderen. Gewoon, omdat het tijd is voor iets nieuws of ook wel omdat veranderingen in je leven of je gezin dat nodig maken. Dat hebben ze bij HÜPPE goed begrepen. Het gamma Select + Frame klik je gewoon vast op de Easystyle-panelen, zodat je je badkamer in een handomdraai verandert in een nieuwe, zonder breekwerk of gaten in de wanden.

Trends in badkamers 2021
Foto: Facq

Op maat

Helemaal 2021 is de grote mate van personalisering. Elke mens is anders, dus elke badkamer is anders. Mix en match dus naar hartenlust verschillende merken en materialen die bij jouw persoonlijke stijl passen. En natuurlijk zijn heel wat producten op maat beschikbaar, zodat ze perfect in jouw badkamerinterieur passen.

Alle trends komen samen in de inloopdouche. Hij vormt een naadloos geheel met de rest van je badkamer. Hij heeft geen opstapje en is dus superergonomisch. En hij komt heel mooi tot zijn recht in een combinatie van zwart, wit en glas. Een ensemble dat niet alleen rust creëert, maar ook een gevoel van luxe en ruimte uitstraalt.

Groene huizen

Onze huizen worden slimmer en energiezuiniger, en winnen aan comfort. Zo worden ze beter voor het milieu en de mens … en je energiefactuur wordt een pak lichter. Ook in de badkamer is dat een niet te stuiten trend, zoals de HANSA SMART-kranen hierboven al illustreerden. Een systematische aanpak dringt zich op om je woning helemaal tot een futureproof woonst om te toveren. Hoe je van jouw huis een duurzaam huis maakt, lees je in een ander artikel.

Ontwerp zelf je badkamer met de eenvoudige Bathroom planner.
Of laat je bijstaan door een Facq specialist »