Treinverkeer verstoord tussen Brugge en Gent
Foto: Jimmy Kets

Door dringende werken bij Infrabel ter hoogte van Oostkamp is het treinverkeer verstoord tussen Gent en Brugge. Er rijden vervangbussen tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge. Tussen Brugge en Zeebrugge-Dorp rijden vervangtreinen.

De reden? De grote werken die spoornetbeheerder Infrabel afgelopen weekend uitvoerde tussen Brugge en Gent zijn uitgelopen.

Eén spoor is wel al beschikbaar, het andere spoor zal om 10 uur weer beschikbaar zijn voor het treinverkeer. De treinen die van Brugge naar Gent rijden, kunnen over dat ene beschikbare spoor. De treinen in de omgekeerde richting moeten omrijden via Deinze en Lichtervelde. Reizigers die van Gent naar Brugge moeten, zullen daardoor 15 à 20 minuten langer onderweg zijn. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

Naar aanleiding van die werken had de NMBS eind vorige week de reizigers al aangeraden om niet naar Oostende, Knokke of Blankenberge te reizen. Er werd een alternatieve treindienst uitgewerkt en er werden vervangbussen ingelegd.

Ook tijdens de weekends van 6-7 en 20-21 maart werkt Infrabel aan het spoor tussen Gent en Brugge en is er een aangepaste treindienst.