Headliner zegt af voor Rock Werchter, Taylor Swift komt niet naar Werchter Boutique
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

De eerste afzegging voor Rock Werchter 2021 is een feit. Met Radiohead-frontman Thom Yorke (52) annuleert meteen een grote naam zijn komst naar het festival. Ook Taylor Swift schrapt haar tournee.

Vorig jaar was het grote publiektrekker Pearl Jam die als eerste verstek gaf. Deze keer neemt Thom Yorke van Radiohead de beslissing: de Britse muzikant zegt de show van zijn zijproject Tomorrow’s Modern Boxes op Rock Werchter af. Dat laat de festivalorganisatie weten via haar online kanalen.

In 2020 stond Thom Yorke ook al op de affiche met Tomorrow’s Modern Boxes. Toen blies Rock Werchter zelf de vierdaagse af, nu trekt Yorke er op eigen houtje de stekker uit. Hij annuleert alle optredens die deze zomer voor zijn band op de agenda stonden.

Taylor Swift schrapt tournee

Ook Taylor Swift zal niet te zien zijn in Werchter dit jaar. De Amerikaanse zou normaal optreden op Werchter Boutique. Haar volledige tournee wordt aanvankelijk op de lange baan geschoven. Zonder zicht op beterschap trekt ze nu definitief een streep door haar concertreeks.

‘Ik hou ervan om goed nieuws met jullie te delen. Spreken over slecht nieuws is niet mijn favoriete bezigheid. Het spijt me enorm, maar ik kan mijn uitgestelde shows niet opnieuw inplannen’, aldus Swift. ‘Fans konden hun geld al terugvragen, maar hielden toch vast aan hun ticket. Ook ik hield vast aan het idee dat het toch nog zou lukken. Maar niemand weet hoe het muzieklandschap er in de nabije toekomst zal uitzien. Ik ben erg teleurgesteld en ik mis jullie.’

Beslissing midden maart

De organisatie in Werchter wacht op een beslissing van de overheid om te beslissen of haar festivals dit jaar kunnen plaatsvinden. Die knoop wordt midden maart doorgehakt. Eerder liet festivalbaas Herman Schueremans weten dat hij een latere datum niet uitsluit. Graspop liet vrijdag als eerste grote Belgische zomerfestival weten opnieuw een jaar over te slaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig