In Yangon, de grootste stad van Myanmar, heeft de politie zaterdag traangas ingezet en met rubberkogels gevuurd tegen prodemocratische betogers. Op verscheidene plekken waar mensen waren samengekomen om te protesteren tegen de militaire junta, werden arrestaties verricht. Dat zeggen ooggetuigen op sociale media.

Ook in andere steden van Myanmar wordt melding gemaakt van veiligheidstroepen die tot actie overgaan tegen betogers. Volgens het online portaal Myanmar Now worden ook journalisten geviseerd.

In Myanmar zijn er al weken massale protesten omdat het leger de macht heeft gegrepen. Betogers eisen de vrijlating van de opgepakte regeringsleider Aung San Suu Kyi. De oproerpolitie grijpt hardhandig in. Voorlopig zijn er drie doden. Tientallen mensen werden opgepakt.

Het nieuwe hoofd van de kiescommissie in Myanmar, die is aangesteld door de militaire junta, heeft het resultaat van de verkiezingen van november vorig jaar, overtuigend gewonnen door de partij van Aung San Suu Kyi, intussen ongeldig verklaard.