Spoorarbeider overleden na aanrijding door trein
(themabeeld) Foto: BELGA

Rond 6 uur zaterdag is ter hoogte van Ruisbroek een spoorarbeider aangereden door de trein Schaarbeek-’s Gravenbrakel. De man, die werkte voor een onderaannemer in dienst van Infrabel, is overleden.

Dat heeft spoorwegnetbeheerder Infrabel bekendgemaakt. Het ongeluk gebeurde in het kader van geplande moderniseringswerken aan de seininrichting in opdracht van de infrastructuurbeheerder. Op die locatie liggen twee spoorlijnen (L96 en L96N). Voor deze werf is de spoorlijn 96 buiten dienst. Het andere spoor (L96N) was in dienst en daar reden wel treinen.

Voor deze werken is een procedure van kracht die zegt dat niemand het spoor in dienst mag oversteken. De man was net klaar met werken en moest via de afgesproken werftoegang het spoor buiten dienst verlaten. Hoe het ongeluk dan toch precies is kunnen gebeuren, wordt nu onderzocht.

Infrabel organiseert psychosociale begeleiding voor de collega’s van het slachtoffer en werkt daarnaast actief mee aan het onderzoek om te achterhalen hoe dit ongeluk is kunnen gebeuren.

Het treinverkeer tussen Vorst-Zuid en Halle werd een tijdlang onderbroken. Ook het hogesnelheidsverkeer richting Frankrijk moest worden stilgelegd.