Hertest Simon Mignolet negatief, keeper speelt met Club Brugge tegen Dinamo Kiev
Foto: BELGA

Simon Mignolet is dan toch niet besmet met corona. De doelman van Club Brugge testte eerder deze week positief, maar bij een hertest blijkt dat de Limburger vals positief was. Mignolet kan zo aan de aftrap verschijnen van de terugwedstrijd in de Europa League tegen Dinamo Kiev.

Bij Club bleven ze sowieso rustig na de positieve tests van Mignolet en Charles De Ketelaere. In het verleden bleken al meerdere spelers vals positief voor een Europese match. Beiden spelers werden dan ook aan een nieuwe test onderworpen, die volledige duidelijkheid moest brengen. Zo kon Simon Deli in november tegen Dortmund alsnog aantreden nadat hij de dag voor de match positief testte. Net als Mignolet nu. De Ketelaere is dus effectief besmet.

Hans Vanaken, Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Noa Lang en Mats Rits zitten nog steeds in quarantaine, net als Philippe Clement en zijn staf. Zij worden ten vroegste terug verwacht voor de verplaatsing naar Gent komende zondag. Tahith Chong is er sowieso niet bij tegen Kiev: hij is Europees niet speelgerechtigd. Eduard Sobol mag, na zijn schorsingsdag in Oekraïne, wel opnieuw spelen. Ook bij ­Dinamo worden amper wijzigingen verwacht in vergelijking met de heenmatch.

Volgens het Uefa-reglement komt een club pas in aanmerking voor uitstel van een wedstrijd als ze minder dan dertien niet-besmette spelers op haar Europese lijst heeft staan. Dat is hier nog niet geval. Wel komt Club Brugge nu niet langer in aanmerking om uitstel te vragen voor haar eerstkomende competitiewedstrijd. Het reglement van de Pro League stelt namelijk dat uitstel mogelijk is vanaf zeven besmette spelers, terwijl de regerende landskampioen nu met zes positeve gevallen zit. Zondag speelt Club tegen AA Gent.