Uefa verplicht Club Brugge te spelen tegen Kiev, match tegen AA Gent wel in gevaar
Foto: BELGA

Als de positieve tests van Mignolet en De Ketelaere bevestigd worden, telt Club Brugge zeven officiële coronagevallen. In de Belgische competitie zou het daarmee het recht hebben een wedstrijd uit te stellen, maar in Europa gelden andere regels.

De Uefa verplicht clubs te spelen indien dertien spelers, waarvan minstens één keeper, negatief zijn. Die dertien spelers worden niet berekend op basis van de A-kern, maar op basis van de squad list die elke club moet indienen. Daarop staan in het geval van Club Brugge 32 namen – alle spelers van de A-kern, aangevuld met jongeren van Club NXT.

Pas als Club 20 positieve gevallen heeft, of als bijvoorbeeld alle keepers positief zijn, kan het vragen om een wedstrijd uit te stellen. De kans dat dit gebeurt, is kleiner dan één procent. De Uefa maakte vorige week bekend dat op een totaal van meer dan duizend Europese wedstrijden slechts twaalf machten werden afgelast.

In België ligt de grens op zeven positieve gevallen en kan de competitiematch op AA Gent wel in gevaar komen. De spelers worden vrijdag opnieuw getest. Onder anderen Hans Vanaken en Noa Lang zijn nog steeds niet hersteld.