Gijzeling van cipier door gedetineerde in gevangenis van Brugge is voorbij

De gijzeling in de gevangenis van Brugge is voorbij. Een 29-jarige gedetineerde had daar een vrouwelijke cipier aangevallen en bedreigd met een steekwapen, maar na enkele uren kon de situatie via onderhandeling opgelost worden.

Tijdens de wandeling in de gevangenis van Brugge had een gedetineerde woensdag rond 14.20 uur een cipier aangevallen. Het gaat om Faton S., een 29-jarige Kosovaar die tot 22 jaar gevangenis veroordeeld was nadat hij samen met zijn vader en broer de Kosovaar Nedjip Mustafa (39) met acht kogels had geëxecuteerd aan diens huis in Sint-Niklaas in 2013. Aanleiding was een aanslepende familievete tussen twee Romafamilies.

S., die in de gevangenis al eerder op de vuist ging met cipiers, viel woensdag zonder aanwijsbare reden een 25-jarige vrouwelijke cipier aan met een zelfgemaakt steekwapen. Hij gijzelde haar enkele uren en stelde wat eisen, waaronder het vrijlaten van zijn familieleden in andere gevangenissen. Hij vroeg voor zichzelf een helikopter. Uiteindelijk kon de onderhandelaar hem overtuigen zich weer aan te geven.

De vrouwelijke cipier, een 25-jarige die nog maar zes maanden in de gevangenis werkte, is fysiek in orde maar is wel onder de indruk van de feiten.