Mignolet (tweede keer) en De Ketelaere testen positief bij Club Brugge
Foto: BELGAIMAGE

Bij een nieuwe reeks coronatesten bij Club Brugge zijn twee extra besmettingen aan het licht gekomen. Charles De Ketelaere en Simon Mignolet dreigen de terugwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de Europa League te missen.

Mignolet, de doelman van Club, test voor een tweede keer positief op corona, wat nog niet eerder gebeurde in het Belgische profvoetbal. Mignolet en De Ketelaere zullen nog wel een hertest ondergaan voor de terugwedstrijd in de Europa League tegen Dinamo Kiev van nu donderdag.

Ondertussen blijven ze bij Club Brugge rustig: in het verleden bleken al meerdere spelers vals positief voor een Europese match. Deze namiddag worden Mignolet en De Ketelaere allebei aan een nieuwe test onderworpen, die dan volledige duidelijkheid moet brengen. Zo kon Simon Deli in november tegen Dortmund alsnog aantreden nadat hij de dag voor de match positief had getest.

‘Uit de Uefa covid-test van gisterenvoormiddag kwamen twee positieve gevallen’, stelt de club. ‘Simon Mignolet en Charles De Ketelaere. Beiden hebben geen symptomen en bleken in het verleden bij de Uefa covid-testing vals positief. Simon en Charles testten afgelopen vrijdag/zaterdag ook nog negatief bij de Pro League testing. Daarom zal er vanmiddag een nieuwe test worden afgenomen door hetzelfde Uefa-labo.’

Als het duo toch positief blijkt, moet Club Brugge in totaal zeven spelers missen. Zonder De Ketelaere en Mignolet komen Nabil Dirar en Ethan Horvath aan de aftrap.

Hans Vanaken, Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Noa Lang en Mats Rits zitten nog steeds in quarantaine, net als Philippe Clement en zijn staf. Zij worden ten vroegste terug verwacht voor de verplaatsing naar Gent komende zondag. Tahith Chong is er sowieso niet bij tegen Kiev: hij is Europees niet speelgerechtigd. Eduard Sobol mag, na zijn schorsingsdag in Oekraïne, wel opnieuw spelen. Ook bij ­Dinamo worden amper wijzigingen verwacht in vergelijking met de heenmatch.