Tiger Woods is bij bewustzijn en reageert normaal. Dat heeft het management van de golflegende bekendgemaakt. De Amerikaanse topgolfer werd dinsdag na een zwaar verkeersongeval naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste berichten reed hij te snel.

Woods moest na een verkeersongeval door de brandweer bevrijd worden uit zijn verhakkelde auto en werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie van Los Angeles was alleen het voertuig van Woods betrokken bij het ongeluk. De plaatselijke autoriteiten melden dat hij ‘harder dan de normale snelheid’ reed. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn voertuig overkop.

De autoriteiten bevestigden dat Woods met zware verwondingen aan zijn benen werd aangetroffen door de hulpdiensten. Hij zat bekneld en kon worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. ‘Zijn toestand was ernstig, maar stabiel’. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen. Er zijn geen aanwijzingen dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen was. De agenten ter plaatse zeggen dat hij ‘in zijn normale doen’ was.

Nog volgens die agenten heeft Woods ‘veel geluk’ gehad dat hij er levend uitkwam. De golfer is met zijn wagen verschillende keren overkop gegaan. ‘De aard van het voertuig waarin hij reed – een luxe SUV – en het feit dat hij zijn veiligheidsgordel omhad, hebben zijn leven gered.’

Medeleven

Tal van prominenten leven mee met Tiger Woods. Voormalig topgolfer Jack Nicklaus zei dat hij en zijn vrouw Barbara ‘enorm bezorgd’ zijn over Woods. ‘We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem. Doe met ons mee om hem een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel te wensen’, zei Nicklaus, recordhouder met achttien majoroverwinningen.

De PGA Tour stelt verder dat Woods ‘al onze steun zal krijgen bij zijn herstel’.

Ook voormalig Amerikaans president en golffanaat Donald Trump wenste Woods sterkte: ‘Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen.’

Onzekere toekomst

Woods liet maandag nog weten dat het onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan de Masters. De vijfvoudige winnaar van het toernooi in Augusta onderging in december voor de vijfde keer een rugoperatie. Er werd nog geen officieel statement gemaakt over de mogelijke gevolgen van het accident voor zijn professionele sportcarrière.

Amerikaanse media achten na de crash van dinsdag de kans miniem dat hij aan de Masters zal deelnemen. Financieel gezien staat er eigenlijk goed genoeg voor om nooit meer de golfstok op te nemen. Geld zal hem dus niet overhalen gezondheidsrisico’s te nemen.

Tiger Woods ondanks zware breuken ‘veel geluk’ gehad
Foto: AP