Vier tips om je woning op natuurlijke wijze schoon te maken
Foto: Kärcher

Wil je iets doen voor het milieu en onze planeet? Dat kan door kleine, alledaagse gewoontes aan te passen. Een van die kleine handelingen die een grote impact hebben, is schoonmaken. Hier zijn enkele eenvoudige tips om milieubewuster schoon te maken.

Het is algemeen bekend dat kleine beekjes uiteindelijk samen grote rivieren vormen. Als het op het milieu aankomt, helpen alle beetjes om de toekomst van de planeet te verzekeren, zonder dat je je hele leven overhoop moet gooien. Schoonmaken is een mooi voorbeeld van iets wat jij op kleine schaal kunt aanpakken en wat een enorme impact heeft als iedereen het doet.

1. Rationeel gebruik van water

Water is een kostbaar goed. Het heet niet voor niets ‘blauw goud’. Schoonmaken is een zeer waterintensieve bezigheid. Maar: moet je wel emmers van 10 liter met zuiver drinkwater vullen om je woning schoon te maken? Het antwoord is neen, natuurlijk. Een emmer van 3 of 5 liter is meer dan genoeg. In bepaalde situaties kun je ook gewoon regenwater gebruiken.

Hetzelfde geldt voor de afwas: het spaarprogramma van je vaatwasser verbruikt veel minder water dan je nodig hebt om een gootsteen met warm water te vullen.

2. Minder detergenten

Een van de belangrijkste bronnen van vervuiling bij schoonmaken, zijn wasmiddelen met chemicaliën die gevaarlijk zijn voor de natuur. Je kunt schadelijke producten echter perfect vermijden door natuurlijke schoonmaakproducten te gebruiken, met hetzelfde resultaat qua hygiëne en netheid. Marseillezeep, witte azijn, citroensap en zuiveringszout zijn natuurlijke producten die je kunt gebruiken als schoonmaakmiddel. Voeg er een paar druppels etherische oliën aan toe om een persoonlijke geur te creëren.

Ontdek de voordelen van de nieuwe Floor Cleaner FC7 »

3. Vermijd wegwerpproducten

Om sneller schoon te maken zijn schoonmaakproducten voor eenmalig gebruik zoals wegwerpdoekjes erg verleidelijk. Maar de milieukosten van deze eenmalige schoonmaakproducten wegen zwaar door. Kies dus voor herbruikbare producten van hoge kwaliteit. Die zijn op de lange termijn veel duurzamer en efficiënter.

4. Twee-in-één technologie

Waarom zou je stofzuigen en daarna schoonmaken met water, als de technologie bestaat om dat tegelijkertijd te doen? Zeker als je daarmee niet alleen tijd maar ook energie en water bespaart. De Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless is zo‘n toestel dat je leven gemakkelijker maakt. Je stofzuigt en dweilt in één beweging, op een heel eenvoudige en natuurlijke manier. Dankzij de ingebouwde watertank is het niet langer nodig om zware emmers te vullen en rond te dragen. Bovendien gebruikt de Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless exact de juiste hoeveelheid water en schoonmaakmiddel om te reinigen, niet meer en niet minder. Er is dus geen verkwisting.

Schakel over op de moderne, ecologische manier van schoonmaken.
Ontdek hier de nieuwe Floor Cleaner van Kärcher »