Aantal overlijdens blijft dalen, maar besmettingen opnieuw boven 2.000 per dag
Foto: BELGAIMAGE

Dagelijks raken gemiddeld weer meer dan 2.000 personen besmet met het coronavirus in ons land. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gaat om een stijging van 5 procent. De dalende trend die zich al een tijdje doorzette, en die de voorbije dagen stagneerde, keert daarmee om.

De stijging van het aantal besmettingen doet zich voor in heel België, op Henegouwen, Waals-Brabant en Luik na. Een uitschieter is Oost-Vlaanderen, met 2.437 besmettingen in de periode van 12 tot 18 februari, een stijging van 20,7 procent. Ook Vlaams-Brabant tekent een stijging op van 14,2 procent, tot 1.218 geregistreerde besmettingen.

Het aantal tests daalde in dezelfde periode met 16 procent tot gemiddeld ruim 38.200 per dag. Het gaat om de periode van 12 tot 18 februari, de recentste waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn.

Het aantal ziekenhuisopnames stagneert volgens het dashboard van Sciensano maandagochtend. De jongste zeven dagen werden er gemiddeld 119,1 coronapatiënten per dag opgenomen.

Intussen stijgt het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen ligt. Er liggen op dit moment 1.617 coronapatiënten in het ziekenhuis (+3 procent). Het aantal op intensieve zorg loopt op tot 329 (+5 procent).

Het aantal overlijdens daalt wel nog verder, met 10 procent, tot gemiddeld 37,3 per dag van 12 tot 18 februari.

In totaal 404.000 landgenoten hebben op dit moment al minstens één prik gekregen met het coronavaccin. Vrijdag legde viroloog Steven Van Gucht nog uit waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over het vaccin van AstraZeneca.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.