Antwerp geraakt in eigen huis niet verder dan doelpuntenloos gelijkspel tegen STVV
Foto: BELGA

Antwerp heeft zondagavond nagelaten om drie punten in te lopen op Club Brugge. In eigen huis raakte de Great Old niet voorbij Sint-Truiden. Het werd 0-0 nadat Antwerp er niet in slaagde de Limburgse verdedigingsgordel te doorbreken. Club Brugge kan maandag zo de grote winnaar van deze speeldag worden.

Het duel tussen Antwerp en Sint-Truiden leverde weinig spektakel op. Ook de terugkeer van Dieumerci Mbokani, die twintig minuten voor tijd Gouden Schoen Lior Refaelov kwam vervangen, bracht daar geen verandering in. Dimitri Lavalée deed wel één keer de netten trillen voor STVV, maar zijn doelpunt werd afgekeurd: er was al gefloten voor een fout op Abdoulaye Seck.

Ondanks het puntenverlies verstevigt Antwerp zijn tweede plaats. Het heeft nu vijf punten voor op Racing Genk, dat een 1-2 nederlaag leed tegen Beerschot, en op Oud-Heverlee Leuven, dat 1-1 gelijkspeelde in Eupen. RSC Anderlecht, vijfde op zes punten van Antwerp, leed een 0-2 nederlaag tegen Kortrijk en liet dus ook de kans liggen om dichter te komen.