Fietsster overleden na aanrijding door auto in Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst heeft zich zaterdagavond een dodelijk ongeval voorgedaan met een 30-jarige fietsster. Bij het oversteken van de Albertlaan werd de vrouw gegrepen door een auto, mogelijk doordat een tram het zicht van de 21-jarige bestuurder hinderde. Dat wordt door de politiezone Brussel-Zuid bevestigd. De fietsster overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het ongeval deed zich zaterdag omstreeks 17.45 uur voor op de Albertlaan. Een middenberm met tramsporen loopt daar tussen de twee afzonderlijke rijrichtingen voor auto’s. Toen de fietsster het zebrapad wilde oversteken, werd ze aangereden door de wagen en kwam ze enkele meters verder terecht.

‘Het bijkomend onderzoek van de verkeersdeskundige moet duidelijk maken wat de exacte omstandigheden waren. Zonder zekerheid kunnen we zeggen dat de fietsster op het zebrapad overstak. De tram zou er stilgestaan hebben en de auto die aangekomen is, heeft de fietsster mogelijk niet gezien’, vertelt een woordvoerster van de politie Brussel-Zuid.

Het slachtoffer werd ter plaatse nog gereanimeerd door de MUG en nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed de 30-jarige vrouw aan haar verwondingen.

De bestuurder van de wagen zal ook nog verhoord worden om de precieze omstandigheden van het ongeluk te bepalen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in