Drie relschoppers krijgen enkelband na betoging voor Ibrahima Barrie
Foto: BART DEWAELE

Drie relschoppers die betrokken waren bij de rellen na de betoging voor Ibrahima Barrie zijn onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat meldt de krant La Dernière Heure donderdag.

De politie heeft na huiszoekingen veertien mensen opgepakt die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen die op 13 januari plaatsvonden, na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie. De helft van hen is minderjarig. Vier van de veertien verdachten verschenen voor de raadkamer van Brussel, die het aanhoudingsbevel voor drie van hen bevestigde. Zij mogen na vijf dagen de gevangenis verlaten en nadien mogen ze onder elektronisch toezicht terug naar huis.

• Reportage | ‘Was Ibrahima niet zwart geweest, dan leefde hij nog’

Het viertal verscheen voor de raadkamer van Brussel voor mishandeling en brandstichting in een bewoond gebouw. Geen van de vier aangehouden verdachten zou betrokken zijn bij de bekogeling van het voertuig van koning Filip, die toevallig passeerde aan het Liedtsplein toen de rellen volop bezig waren. Het konvooi werd door minstens één projectiel geraakt. Het onderzoek hiervoor loopt nog.

• Hoe de koning in de rellen belandde en wereldnieuws werd

De 23-jarige Ibrahima Barrie werd op een zaterdagavond opgepakt, maar hij overleed nadien. Woensdagnamiddag 13 januari hadden familieleden en sympathisanten naar aanleiding van het overlijden een manifestatie georganiseerd in Sint-Joost-ten-Node. Het onderzoek naar zijn overlijden loopt nog, meldt het parket donderdag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig