Trump geeft eerste interviews sinds vertrek uit Witte Huis
Limbaugh en Trump schudden elkaar de hand. Foto: AP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump liet zich woensdagavond voor televisie interviewen over het overlijden van de conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh. Hij haalde ook uit naar Twitter en Biden.

Donald Trump heeft woensdagavond op de Amerikaanse televisie zijn eerste interviews gegeven sinds hij op 20 januari uit het Witte Huis vertrok.

• Waarom Trumps ereteken voor Rush Limbaugh zoveel verontwaardiging opwekt

Trump gebruikte het gesprek met Newsmax om uit te halen naar Twitter, dat hem van het platform haalde na de dodelijke bestorming van het Capitool door zijn aanhangers op 6 januari. Hij zei dat Twitter ‘saai’ was geworden sinds hij in de ban is gedaan.

Toen hem werd gevraagd of hij weer actief wil worden op sociale media zei Trump te ‘onderhandelen met een aantal mensen’. ‘Er is ook de mogelijkheid om een eigen website te bouwen’, aldus Trump, die erop leek te wijzen dat zijn aanhang zal zorgen voor voldoende bezoekers.

• Twitter-topman noemt blokkeren van Trump ‘juiste beslissing’, maar ook ‘een gevaarlijk precedent’

Behalve Twitter kreeg ook president Joe Biden het te verduren. Trump noemde hem ‘mentaal weg’. Trump wilde niet ingaan op de vraag of hij zich in 2024 weer verkiesbaar stelt voor het presidentschap. ‘Dat zal ik nog niet zeggen, maar we hebben enorm veel steun’, zei hij. ‘Ik ben de enige die met impeachment te maken krijgt, van wie de populariteitscijfers stijgen.’

Sinds Trump het Witte Huis heeft verlaten, verblijft hij in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. De voormalige president blijft volharden in zijn ongefundeerde claims van verkiezingsfraude door de Democraten, die voor zijn aanhangers de reden waren om in januari het parlement aan te vallen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig