Na besmettingen met verschillende varianten: 150 agenten en hun gezinnen blijven in quarantaine
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De politie van de Zennevallei is getroffen door een uitbraak met verschillende varianten van het coronavirus. Dat bevestigt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Eerder deze week bleek dat een van de agenten uit het politiekorps van de politiezone Zennevallei (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw) besmet raakte met de Braziliaanse variant van het covid-19-virus. Uit voorzorg werden alle tweehonderd medewerkers in quarantaine geplaatst. Intussen blijkt dat 29 personeelsleden een positieve test hebben afgelegd.

Uit de nieuwe labresultaten, die werden onderzocht aan het UZ Antwerpen, blijkt donderdagochtend dat er drie nieuwe gevallen zijn met de Braziliaanse variant, die veel besmettelijker is. Er werd ook één persoon besmet met de Britse variant. Minstens twee andere stalen worden nog onderzocht. De agenten en hun gezinnen moeten in quarantaine blijven.

Niet alle labresultaten zullen onderzocht worden om een mutatie te achterhalen. ‘Als het duidelijk is dat de positieve gevallen via dezelfde bron besmet zijn geraakt, dan heeft het geen zin om ze allemaal in kaart te brengen’, zegt Katrien Lagrou, onderzoeker in het laboratorium van het UZ Leuven.

En ook volgens Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid is dat niet nodig: ‘De maatregelen zijn zelfs strenger dan normaal. Niet alleen de politiemedewerkers, maar ook hun gezinsleden zitten in quarantaine. Voor de aanpak van de uitbraak maakt het dus niet uit of die personen besmet zijn met de Braziliaanse of de Zuid-Afrikaanse variant.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig