Britse prins Philip (99) uit voorzorg in ziekenhuis opgenomen
Foto: EPA-EFE

Prins Philip (99), de echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth II, is in het ziekenhuis opgenomen. De hertog van Edinburgh werd dinsdagavond op aanraden van zijn arts ‘uit voorzorg’ voor enkele dagen naar het King Edward VII Hospital gebracht omdat hij zich niet goed voelde, deelde Buckingham Palace woensdag mee.

Verwacht wordt dat ‘de hertog enkele dagen in observatie blijft en uitrust in het ziekenhuis’, zo wordt er in de mededeling aan toegevoegd. De prins liep op eigen kracht het ziekenhuis binnen en zijn gezondheidstoestand heeft voor zover bekend niets te maken met het coronavirus. De Queen (94) en haar man kregen begin januari hun eerste inenting tegen het coronavirus op Windsor Castle, ten westen van Londen, waar ze de lockdownperiode doorbrengen.

Prins Philip trok zich in 2017 terug uit het openbare leven, nadat hij aan meer dan 22.000 officiële openbare verplichtingen had deelgenomen sinds zijn echtgenote in 1952 de troon besteeg. Hij blijft de koningin vergezellen bij sommige publieke verschijningen. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst in 1934. In 1947 trouwde de in Griekenland geboren prins Philip de vijf jaar jongere Britse kroonprinses in Londen.

Het grootste deel van zijn leven was de prins in goede gezondheid, hoewel in 2007 bekend werd dat hij al vijftien jaar een hartkwaal had. In 2011-2012 werd hij drie keer in het ziekenhuis opgenomen, één keer voor zijn hart en twee keer voor een blaasontsteking.

Downing Street meldde dat premier Boris Johnson de prins ‘het beste wenst’.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig