‘17-jarige betrokken bij dodelijke achtervolging Moeskroen was bestuurder’
Foto: Belga

In het onderzoek naar de achtervolging en het ongeval in Moeskroen, dat twee kinderen het leven heeft gekost, zijn twee jongeren van 21 en 17 jaar opgepakt. De 17-jarige jongen beweert de bestuurder te zijn, meldt RTBF.

Zondag rond 18.30 uur arresteerde een patrouille van de anti-banditismebrigade van Tourcoing een eerste verdachte op zijn werkplek in Roncq. De 21-jarige man werd van zijn vrijheid beroofd in het belang van het onderzoek.

Twee uur later meldde een 17-jarige persoon zich aan het onthaal van het centraal politiekantoor in Tourcoing. Ook hij werd van zijn vrijheid beroofd. Volgens RTBF was hij de bestuurder.

Zondagavond had de politie al een wagen in beslag genomen die overeenkomst met de beschrijving na het dodelijke ongeval. De zwarte Volkswagen werd getakeld in de wijk Épeule, in het Noord-Franse Roubaix.

Achtervolging met dodelijke afloop

Het drama vond zaterdagnamiddag plaats. Het begon met een incident op een parking in Moeskroen in de provincie Henegouwen. Na een botsing en een woordenwisseling zette de stiefvader met twee kindjes op de achterbank de achtervolging in op een zwarte Volkswagen. Die eindigde kort nadien tegen een verlichtingspaal. De Volkswagen pleegde vluchtmisdrijf. De twee inzittende kinderen van acht en vier jaar oud waren op slag dood. De stiefvader ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Er werd een onderzoek ingesteld wegens opzettelijke obstructie van het verkeer en onvrijwillige doodslag met vluchtmisdrijf door het parket van Doornik-Bergen.