Waarom Harry en Meghan op deze manier hun zwangerschap aankondigden
Foto: AFP

Dat prins Harry (36) en Meghan Markle (39) op Valentijnsdag bekendmaakten dat ze hun tweede kindje verwachten, is geen toeval. De datum verwijst naar de familiegeschiedenis van prins Harry.

Prins Harry en Meghan Markle kondigden zondag aan dat ze een tweede kindje verwachten. Hun zoontje Archie, die op 6 mei twee wordt, wordt dus grote broer. 14 februari is voor Harry een symbolische datum. Zijn moeder, prinses Diana, kondigde dag op dag 37 jaar geleden, in 1984 dus, aan dat ze zwanger was van Harry. Een leuke knipoog naar zijn in 1997 verongelukte moeder.

Maar dat was niet de enige symboliek die met de aankondiging gepaard ging. Ook in de zwart-witfoto waarmee dat gebeurde, zit een heel verhaal verweven, vertelt Misan Harriman in een reactie aan Vogue. De Britse fotograaf is al lang bevriend met Harry en Meghan en nam de foto van het koppel in Los Angeles vanop afstand in Londen met een iPad. Volgens Harriman staan de boom achter hen en de tuin symbool voor vruchtbaarheid, het leven en vooruitgang.

Het blije nieuws komt er nadat eerder was bekendgeraakt dat Meghan in juli een miskraam had. ‘Om gevraagd te worden om dit moment van totaal geluk te helpen delen na zo een onvoorstelbaar verlies en alle hartzeer, is een bewijs van ware vriendschap’, zegt Harriman nog. ‘Meg herinnerde me eraan dat als ik haar niet aan een gemeenschappelijke vriend had voorgesteld, ze Harry nooit zou hebben ontmoet. Ik ben dankbaar voor welk rolletje ik daarin ook heb gespeeld.’

‘Verheugd’

Ondertussen heeft ook het Britse koningshuis officieel op het nieuws van de zwangerschap gereageerd. ‘Hare Majesteit, de hertog van Edinburgh, de prins van Wales en de volledige koninklijke familie zijn verheugd en wensen hen het allerbeste toe’, klinkt het.

Harry en Meghan scheurden zich vorig jaar los van het koningshuis en ruilden hun stekje bij Windsor Castle in voor Los Angeles, de thuisstad van Meghan. De kans is dus groot dat hun tweede kind op Amerikaanse bodem zal worden geboren. Wanneer de baby precies wordt verwacht, is niet geweten.

Interview bij Oprah Winfrey

Sinds hun stap terug uit het Britse koningshuis deden prins Harry en Meghan nog geen grote televisieoptredens. Daar komt op 7 maart verandering in. Dan zendt de Amerikaanse televisiezender CBS een interview uit van Oprah Winfrey met het koppel. Winfrey zal eerst alleen met de hertogin Sussex praten. Ze zullen het hebben over het moederschap, het leven als royal, haar huwelijk en de druk van een leven in de schijnwerpers.