Big Brother heeft genoeg van haatboodschappen: sociale media op zwart
Gedaan met haat spuien op de sociale media van Big Brother. Foto: instagram

De officiële Facebookpagina en Instagram-account van het Play 4-programma ‘Big Brother’ is zaterdag offline gehaald. Wegens de aanhoudende stroom van haatboodschappen.

‘Genoeg. Is. Genoeg. Wij gaan op zwart’, gevolgd door de hashtag #stoponlinehaat. Met die boodschap op Instagram kondigden de makers van Big Brother aan dat ze hun sociale media afsluiten voor verdere reacties. Hoe lang dat zo zal blijven is niet duidelijk.

‘Volgers, ik heb jullie al een waarschuwing gegeven. Genoeg is genoeg. De persoonlijke aanvallen gaan te ver’, zo sprak de stem van Big Brother de gebruikers van Instagram en Facebook toe. De makers van het programma zijn de talloze haatboodschappen waaronder de huidige maar ook eerdere deelnemers aan het programma worden bedolven, duidelijk meer dan zat.

Voorafgaand aan de ‘genoeg’-boodschap worden daarvan enkele voorbeelden meegegeven. De berichtjes waarin woorden zoals ‘debiel’ en ‘gestoorde imbeciel’ voorkomen, zijn echter nog netjes vergeleken met de grove beledigingen die de deelnemers naar het hoofd krijgen. Vooral Nederlander Jerel is sinds zijn aankomst in het Big Brother-huis kop van Jut.

Het offline halen van de sociale media heeft evenwel geen invloed op het programma zelf: de live stream loopt nog altijd door via de site van GoPlay.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig