Ballerini sneller dan Démare in Tour de la Provence

Davide Ballerini heeft in Six-Fours-les-Plages de eerste rit gewonnen van de Tour de la Provence, een vierdaagse rittenwedstrijd in de aanloop van het openingsweekend. Hij remonteerde op de streep Arnaud Démare. Het is meteen de eerste zege van het seizoen voor Deceuninck-Quick-Step.

De koers werd opengebroken op de voorlaatste beklimming van de dag, de Montée de Brûlat (2,3 km aan 6,7 procent), door Deceuninck-Quick-Step. Daar werd de vlucht van de dag met Lilian Calmejane (AG2R Citroën Team) en Delio Fernández (Delko) gegrepen door Rémi Cavangna. Toen vervolgens Gianni Moscon (INEOS Grenadiers) en Giulio Ciccione (Trek-Segafredo) wegsprongen, reageerde de kopman van Deceuninck-Quick-Step, wereldkampioen Julian Alaphilippe. Voor hem is de Tour de la Provence zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Het drietal Moscon, Ciccione en Alaphilippe ging door en zette de sprinters onder druk toen de voorsprong opliep tot 1’21’’. In het peloton moest Team Arkéa-Samsic (Bouhanni), later gesteund door UAE Team Emirates (Kristoff) en Groupama-FDJ (Démare), vol aan de bak.

Pas op 1,9 kilometer van de finish werden de leiders gegrepen, waarna Ballerini de sprint won.