In bikini in de sneeuw liggen, een maand alle alcohol weren of op de meest gekke plaatsen een danske placeren. Aan challenges geen gebrek dezer dagen. Ook deze nieuwe van Adecco is de moeite waard: ‘30 dagen positief’. Een maand lang voer je elke dag een opdracht uit die je aanzet om positiever in het leven te staan. Proberen?

Nee, positief denken is onder de huidige omstandigheden niet eenvoudig. Maar het is wel superbelangrijk. Je gedachten bepalen immers ook hoe je je voelt. Blijf je in sombere gedachten hangen, dan zal je minder goed in je vel zitten. Je zal bijvoorbeeld angstig zijn of twijfelen over de dingen rondom je. Hoe meer je negatief denkt, hoe meer je in een spiraal belandt.

De kracht van positieve gedachten

Tijd dus om al die rampscenario’s uit je hoofd te bannen en elke situatie vanuit een positief oogpunt te benaderen. Wat je denkt en hoe je naar een situatie kijkt, bepaal je immers zelf. Mensen die positief denken, beseffen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun geluk en zijn daardoor baas van hun leven. Ze weten dat wanneer ze beslissingen nemen daar positieve en negatieve gevolgen uit voortkomen. Daardoor zijn ze beter voorbereid op stressvolle situaties en kunnen ze deze beter de baas. Positief denken betekent dus niet dat je ontkent dat er negatieve emoties of gebeurtenissen zijn, wel dat je er op een constructieve manier mee omgaat.

Positief denken kun je leren

En dan nu het positieve nieuws…. je kunt jezelf aanleren om positiever te denken. Eerst en vooral door er bewust mee bezig te zijn. Hoe vaker je oefent, hoe groter de positieve impact op jouw emotioneel welzijn. Met de lancering van de 30-dagen-postief-challenge geeft uitzendorganisatie Adecco je alvast een duwtje in de rug. Schrijf je in, dan ontvang je elke dag een mailtje met een concrete actie die een positief gevoel bij jezelf of anderen teweeg zal brengen. Je zal onder meer worden uitgedaagd om over je grootste verwezenlijkingen na te denken, een vriend, collega of kind iets nieuws aan te leren en om complimentjes uit te delen. Hou vol en ervaar aan den lijve wat positief denken met jouw welzijn doet.

Ja, ik schrijf me in voor de 30 Dagen Positief challenge! »

Wie aanmeldt, ontvangt het e-book ‘Leer in 30 dagen positief denken’ en een dagelijkse e-mail met de uitdaging van de dag. De officiële challenge start op 15 februari 2020, maar ook daarna kun je nog altijd inpikken. Deze challenge doe je op jouw tempo en op het moment dat jij er klaar voor bent!