Man komt om bij ongeval op schip in Antwerpse haven
Foto: Koen Fasseur

In het Antwerpse havengebied is een man om het leven gekomen bij een arbeidsongeval op een aangemeerd schip. Dat meldt het arbeidsauditoraat van Antwerpen.

Het slachtoffer, een 30-jarige Rus, kreeg een zware dekplaat die door een ander bemanningslid werd behandeld op zijn lichaam en overleed ter plaatse.

‘De bemanning van het schip verplaatste met een kraan aan boord van het schip een dekplaat (een zware plaat die het ruim afsluit, red.)’, zegt arbeidsauditeur Piet Wyckaert. ‘Zo’n plaat weegt makkelijk een paar ton. Het getroffen bemanningslid, een Rus, werd geraakt aan het hoofd en is overleden.’

Volgens Wyckaert waren er havenarbeiders in de buurt, maar waren die op geen enkele manier betrokken bij het incident. ‘Mogelijk was er een gebrek aan goede communicatie aan boord’, zegt hij nog.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht.

Het betrokken schip ligt voorlopig nog in de haven, aan de breakbulkterminal van Zuidnatie. De federale scheepvaartautoriteit Port State Control zou volgens de auditeur dinsdag beslissen of het schip mag vertrekken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig